İngiltere'de Evlilik Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2019-06-10 02:25:29

İngiltere'de ilişkinizin yasal kaydını gerçekleştirmek isteyen çiftlerin başvuruda bulunabileceği vize türü İngiltere'de Evlilik Vizesi’dir. Her İngiltere vizesi türünün olduğu gibi bu vizeye sahip olabilmek için de belirli şartları sağlıyor olmak gereklidir.

İngiltere’de evliliklerinin yasal kaydını yapmak ve bu özel günlerini kutlamak isteyen çiftler İngiltere’de Evlilik Vizesi başvurusu yapmalıdırlar.

Evliliğinizi ya da partnerinizle ilişki kaydını (Civil Partnership) İngiltere’de yapmak istiyorsanız, İngiltere Ziyaretçi Vizesi başlığı altında verilen gerekli şartlara da uyuyor olmanız gereklidir.

İngiltere Evlilik Ziyareti Vizesi başvurusu yalnızca evlenmek veya partnerlik kaydının İngiltere’de yapılması amacını taşıması gereklidir. Taraflardan biri İngiltere’de yaşıyor, partneri/eşi için de evlilik sonrası yerleşim vizesi alarak beraber İngiltere’de yaşamayı amaçlıyorsa İngiltere Yerleşim Vizesi'ne başvurmalıdır. İngiltere Yerleşim Vizesi türleri için tıklayınız.

İngiltere’de Evlilik Vizesi sahibi olmak isteyenlerin bilmesi gereken çeşitli hususlar mevcuttur.

  • Partnerlerden her ikisi de AB üyesi bir ülke veya İsviçre vatandaşı ise tarafların herhangi bir İngiltere Vizesi türüne başvuru yapmasına gerek yoktur,
  • Partnerlerin herhangi birisinin ya da her ikisinin de yukarıda bahsedilen vatandaşlıkları bulunmadığı takdirde vatandaşlığı bulunmayan taraf/lar İngiltere vizesibaşvurusu yapmak zorundadır.
  • İngiltere’de evlenmek isteyen bireylerin vizesi en fazla 6 aya kadar verilebilmektedir.
  • Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde, yetkilendirilmiş bir evlendirme dairesi yahut kayıt dairesinde işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
  • Yetkili mercilere yapılacak olan yasal bildirim İngiltere’ye giriş yapıldıktan sonra gerçekleştirilmelidir. Yetkilendirilmiş kurumlara İngiltere ve Galler, İskoçya, Kuzey İrlanda gibi adresler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

İngiltere Ziyaretçi Vizesi türlerinden bazıları başvuru sahiplerine eğitim görme, çalışma, medikal tedavi görme izni verirken bazıları vermemektedir. Bu vize türü ile İngiltere’de 30 günü aşmamak şartıyla eğitim alabilirsiniz. Eğitim süresi bir bütün olarak 30 gün olabileceği gibi farklı farklı kısa süreli eğitimlerin sürelerinin toplamının 30 gün olması şeklinde de olabilir. İngiltere’de lisans, yüksek lisans, doktora, mesleki kurslar, dil okulları gibi çeşitli eğitimlere katılmak ve uzun süreli İngiltere’de bulunmak istiyorsanız İngiltere Öğrenci Vizesi türlerine sahip olmanız gereklidir.

İngiltere’de eğitim ve yaşam, İngiltere’de kalacağınız yer, konaklama ücretleri, seçeceğiniz program ücretleri, tarihleri, hangi programın size uygun olduğu gibi hususlarda detaylı bilgi için İngiltere Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere’de Evlilik Vizesi başvuruları değerlendiren vize memurları başvuru evraklarının eksikliği, yalan beyan veya sahte bilgi/belge, başvuru formundaki hatalar gibi çok çeşitli sebeplerle vize reddi verebilmektedir. İngiltere vizesi reddi ile karşılaşmak istemiyorsanız vize başvuruları konusunda uzman firmamızdan profesyonel hizmet ve destek alabilirsiniz. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde uzmanlarımız vize başvuru işlemlerinin başından sonuna kadar destek olacaktır.

İngiltere’de Evlilik Vizesi başvuru şartları ve gerekli belgeler listesi hakkında detaylı bilgi için firmamızla irtibata geçerek danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Firmamız 2006 yılından beri İngiltere Göçmenlik Düzenlemeleri, Mevzuatı ve Uygulamaları alanında uzmanlaşmış danışmanlarıyla İngiltere vizesi, Ankara Anlaşması Vizesi, İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvuruları konularında hizmet veren bir danışmanlık şirketi olup İngiltere vizesi türleri ve vize retlerine itirazlar konusunda uzmanlaşmış danışmanlarımıza İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı aracılığıyla ulaşabileceksiniz.

"İngiltere'de Evlilik Vizesi" sayfası 151 defa okundu