İngiltere Çocuk Ziyaretçi Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2019-06-10 02:22:43

İngiltere'ye 6 aydan kısa süreli olarak ve ziyaret/turistik amaçlı seyahat edecek çocukların başvurması gereken vize türü olup çocukların seyahat masraflarının ve güvenliğinin sağlanabileceğinin ispatlanması gereklidir.

İngiltere Turist/Ziyaretçi Vizesi türlerinden biri olan İngiltere Çocuk Ziyaretçi Vizesi, 6 ay ve daha kısa süre ile İngiltere’de bulunacak olan 18 yaşından küçük ziyaretçiler/turistleri kapsamaktadır.  Birleşik Krallık’a çocuk ziyaretçi olarak ziyaret kapsamlı seyahat edecek olan bireylerin bu vizenin özel şartlarına ek olarak İngiltere Turist/Ziyaretçi Vizesi genel şartlarını da karşılayabilmeleri gerekir. Bu yüzden sitemizi ziyaret ederek genel şartlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceksiniz.

İngiltere Çocuk Ziyaretçi Vizesi başvurusu için sağlanması gereken şartlardan biri; çocuk ziyaretçi başvurusunun amacının herhangi bir nedenle 6 ay veya daha kısa süreli olmasıdır.

Yani başvuru sahibinin İngiltere’de kısa süre bulunduktan sonra çıkış yapacağı, yerleşim yapmak gibi bir amacının olmadığı hususunda ikna edici olunması gerekli olup kişiler bunu da başvuru dosyası ile sağlayabilecektir.

Çocuk Ziyaretçiler için İngiltere Vizesi başvurusu yapacak olan çocuğun 18 yaşından küçük olması gereklidir. 18 yaşından büyük bireyler diğer İngiltere Turist/Ziyaretçi Vizesi kategorilerinden gidiş amaçlarına en uygun olanına başvuru yapmalıdır.

Başvuru yapacağı vize türünü belirlemede problem yaşayan kişiler firmamızla irtibata geçerek detaylı bilgi alabilir, hatasız bir başvuru yapabilirler. Başvurusunu uzmanlarımızla başlatmaya karar veren bireyler gerekli evraklar listesini danışmanlarımızdan temin edebilecektir.

  • Birleşik Krallık’ı ziyaret edecek olan 18 yaşından küçük çocukların İngiltere’deki temel yaşam masrafları, seyahat ve kalacak yer masraflarının kim tarafından karşılaşacağını açıklayan belgeler
  • Bu kişinin çocukla olan yakınlığını gösteren belgeler
  • Sponsorluk mektubu,
  • Başvuru formu,
  • Davet mektubu,
  • Konaklama evrakları (otel rezervasyonları vb.),
  • Uçak biletleri vb. evraklar başvuru dosyanızda bulunması gereklidir.

Dikkat edilmesi gereken diğer konular;

  1. Masraflarının nasıl karşılanacağı başvuruda sağlanması gereken şartlardan bir diğeridir. Çocuğun masraflarını karşılayacak olan kişinin başvuruda göstereceği gelir ve birikimin yeterli olması gereklidir.
  2. Kalınacak yerin sahip olduğu şartların çocuğun konaklayabileceği büyüklük ve şartlarda olması önemlidir.
  3. İngiltere’ye gidecek olan çocuk ziyaretçinin İngiltere’ye tek başına mı yoksa bir refakatçi ile mi gideceği hususu da başvuru dosyasında belirtilmesi elzem bir husustur.

Bu vizeye yapılan başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde başvuru sahibi 6 ay, 2-5-10 yıllık sürelerden biri ile vize alabilecektir. Ancak hangi süre ile verilirse verilsin 1 yıl içerisinde ziyaret kapsamlı bu vize ile 6 aydan fazla İngiltere’de kalmak mümkün değildir. Ancak bu vize türü çok girişli olarak verilebilmektedir. Yani İngiltere’de bulunmanız gereken süre içerisinde sıklıkla İngiltere’ye giriş çıkış yapabilirsiniz.

Başvuru dosyasının tamamlanmasından sonra uzmanlarımız kişiler adına başvuru merkezlerinden randevu alacak ve başvuru sahipleri de randevu gün ve saatinde hazır bulunacaktır. Görevlilere biyometrik bilgileri ve başvuru dosyası verildikten sonra ortalama 15 iş günü içerisinde başvurunuz sonuçlanabilecektir.

Başvuru sonucunuz olumu olduğu takdirde;

  • İngiltere’de 30 güne kadar eğitim alabilirsiniz.
  • İngiltere’deki sağlık harcamalarını yaptıracağınız özel sağlık sigortası ile karşılamanız gerekecektir.
  • Devlet sosyal yardımlarından faydalanamazsınız.
  • Bu vize türüyle İngiltere’de herhangi bir yerde çalışma hakkı, iş yeri kiralama veya şirket açma hakkınız bulunmayacaktır.

İngiltere’de uzun süreli eğitim almak isteyen bireylerin bilgi ve danışmanlık alabileceği sayfamızı ziyaret etmesini öneriyoruz.

İngiltere vizesi başvurunuz olumlu olabileceği gibi olumsuz da olabilecektir. İngiltere vizesi reddine itiraz başvuru hakkının olup olmadığını öğrenebilmek için TIKLA!

Yukarıda bahsedilen şartların dışında sağlanması gereken şartlar hakkında detaylı bilgi almak isteyen başvuru sahipleri firmamızla irtibata geçebilecektir. Bu sayede eksiksiz, hatasız bir başvuru gerçekleştirerek vize alabileceklerdir. Danışmanlarımız ile İngiltere vizesi başvurusunu gerçekleştiren başvuru sahipleri vize reddi alma ihtimallerini minimuma düşürerek kendilerini maddi manevi pek çok zarardan koruyabileceklerdir.

"İngiltere Çocuk Ziyaretçi Vizesi" sayfası 157 defa okundu